Vakantiepark Klein Vaarwater

Zomervakantie op Ameland: 5 tips voor de ultieme zomerpret

Beleef de ultieme zomervakantie op Ameland

Ameland is een prachtig eiland in de Waddenzee en staat bekend om zijn prachtige stranden, adembenemende duinen en het uitgestrekte natuurgebied. In de zomer is het daarom ook altijd gezellig druk op ons vakantiepark. Zien wij jou deze zomer ook terug op ons park? Wij hebben vijf tips over wat je allemaal kunt doen tijdens je verblijf op dit prachtige eiland.

Tip 1: Verken de natuur

Ameland heeft een prachtige natuur en er zijn veel verschillende manieren om deze te verkennen. Zo kun je bijvoorbeeld een fiets huren en het eiland op eigen houtje verkennen. Er zijn veel fietspaden op het eiland die langs de mooiste plekjes leiden. Ook kun je een wandeling maken door het duingebied of een bezoek brengen aan de natuurgebieden Het Oerd en De Vleyen. Hier kun je verschillende diersoorten spotten, zoals de lepelaar en de grote stern.

Tip 2: Bezoek de vuurtoren

De vuurtoren van Ameland is een iconisch gebouw op het eiland en is zeker een bezoekje waard! Je kunt de toren beklimmen en vanaf de top genieten van een prachtig uitzicht over het eiland en de Waddenzee. Ook kun je een rondleiding krijgen waarbij je meer te weten komt over de geschiedenis van de vuurtoren.

Tip 3: Ga naar het strand

Ameland heeft prachtige stranden waar je heerlijk kunt zonnen, zwemmen en wandelen. Vanaf ons park is het slecht 15 minuten lopen en je staat op het strand. Ons animatieteam zorgt elke zomer voor een paar zandkastelen bouwen wedstrijden, win jij dit jaar?

Tip 4: Bezoek de historische dorpen

Ameland heeft verschillende historische dorpen die zeker een bezoekje waard zijn. Zo is het dorpje Hollum bekend om zijn oude huizen, smalle straatjes en gezellige terrasjes. In Nes vind je veel winkeltjes, restaurants en bars. In deze twee dorpen worden in de zomer ook gezellige braderieën georganiseerd.

Tip 5: Ga zeehonden spotten

Ameland is ook bekend om zijn zeehonden. Je kunt een zeehondentocht boeken waarbij je met een boot de zee op gaat om zeehonden te spotten. Tijdens de tocht kom je ook langs de zandbanken waar de zeehonden vaak liggen te zonnen. Er zijn ook boottochten die ook een net uitgooien en waarbij de bemanning bij het binnenhalen uitleg geeft over de vangst. Zo kom je direct te weten wat er allemaal in de waddenzee rond zwemt, erg leuk!

Dit zijn slechts een paar van de vele activiteiten die je kunt ondernemen tijdens je verblijf op Ameland. Het eiland heeft voor iedereen wat te bieden, of je nu van natuur houdt, liever op het strand ligt of juist geïnteresseerd bent in geschiedenis en cultuur. Natuurlijk bieden wij zelf ook leuke activiteiten aan in de zomervakantie. Zo hebben wij een animatieteam die voor kinderen van alle leeftijden een overvol animatieprogramma klaar heeft staan, maar ook voor volwassenen zorgen wij voor bingo, karaoke, live muziek en ga zo maar door!

Kortom, het is goed vertoeven op vakantiepark Klein Vaarwater in de zomer! Nog niet geboekt? Boek dan snel je verblijf en ontdek zelf al het moois dat Ameland te bieden heeft.