Vakantiepark Klein Vaarwater

Vuurtoren op Ameland

In de omgeving: 12km

Bezoek de vuurtoren op Ameland

Als je op Ameland bent, kan een bezoekje aan de vuurtoren in Hollum niet ontbreken. De vuurtoren van Ameland, de Bornrif, is 55 meter hoog en daarmee een reusachtige en imposante toren die op vele ansichtkaarten te bewonderen is. Het beklimmen ervan brengt je naar grote hoogte waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht. Durf jij het aan de 236 treden te beklimmen?

De geschiedenis van de vuurtoren

Tegenwoordig is de vuurtoren een toeristische trekpleister maar vroeger was dit heel anders. De zeevaarders hadden vroeger niet de technische snufjes zoals ze die nu hebben en ze konden niet zonder de vuurtorens, die als lichtbakens dienden zodat de zeevaarders wisten waar zij naartoe voeren en waar er land was. De Amelander vuurtoren is gebouwd in 1881 en heeft als officiële naam 'de Bornrif'. 

Leuk feitje: het is één van de zes nog bestaande vuurtorens op de Nederlandse Waddeneilanden. 

Afstand vanaf Vakantiepark Klein Vaarwater

De Amelandse vuurtoren ligt op zo'n 12 kilometer vanaf Klein Vaarwater. Je fietst er in ongeveer 40 minuten naartoe. Als je deze bezienswaardigheid combineert met andere activiteiten in de buurt van Hollum of Ballum, heb je een heerlijk dagje weg op Ameland! 

 
Vuurtoren op Ameland