Vakantiepark Klein Vaarwater

Vakantie op Ameland

  • Mooiste waddeneiland
  • Rust en natuur
  • Leuke activiteiten en bezienswaardigheden

Op vakantie naar het prachtige Waddeneiland Ameland

Een vakantie op Ameland is een onvergetelijke ervaring. Dit prachtige Waddeneiland, gelegen in de Waddenzee, heeft normaal gesproken rond de 3500 eilandbewoners, maar in de zomermaanden bezoeken velen dit eiland om er heerlijk vakantie te vieren. Ameland biedt voor vakantiegangers een unieke combinatie van natuur, cultuur, activiteiten en ontspanning. 

Fietsen en wandelen zijn populaire activiteiten op Ameland, dankzij de vele paden die door de prachtige natuur en langs de kust lopen. Daarnaast zijn er talloze mogelijkheden voor watersporten, zoals zeilen, kitesurfen en wadlopen. Voor de cultuurliefhebbers zijn er musea en galerieën die een kijkje geven in de rijke geschiedenis en het culturele erfgoed van het eiland. De vier sfeervolle dorpjes van het eiland zijn perfect om te genieten van een hapje en een drankje na een dag vol avontuur. 

Het strand van Ameland

Nederland heeft vele mooie stranden maar op het uitgestrekte strand van Ameland is het toch écht genieten! Geniet van lange strandwandelingen, schelpen zoeken, zwemmen in de branding, zonnebaden, vliegeren en paardrijden; het is zomaar een greep uit de vele mogelijkheden die het strand van Ameland biedt. Er zijn daarnaast vier strandpaviljoens waar je zowel zomers als in de winter terecht kunt voor eten & drinken, met prachtig uitzicht over het strand van Ameland en de Noordzee.

Nuttige informatie voor een bezoek aan Ameland

Wat leuk dat je naar Ameland wilt komen! Ter voorbereiding van je reis vind je hieronder de meest belangrijke informatie. Wellicht ben je benieuwd naar meer informatie over de veerboot. Of wil je weten of je hond mee op vakantie mag. Je eigen auto kun je meenemen als je dat wil. Maar ook zonder eigen vervoer is er vanalles geregeld om jouw verblijf op Ameland zo gemakkelijk mogelijk te maken.  

Wil jij ook genieten van Ameland?

Ontdek ons aanbod aan accommodaties en kampeerplekken. Voor ieder is er wat wils! Van chalets tot luxe vakantievilla's en wellness boerderijen tot maar liefst 16 personen. Liever een hotel? Ook dat kan! Strandhotel Buren aan Zee ligt net achter de duinen en hoort bij het vakantiepark. Ontdek de mogelijkheden of begin meteen met boeken. 

 

Lees onze blogs over Ameland