Vakantiepark Klein Vaarwater

Met de hond naar Ameland

Lees hier alles wat je moet weten

 • Heerlijk wandelen op het strand
 • Meerdere losloopgebieden
 • Hondenkarren te huur voor fietsen
 • Hondvriendelijke cafés

Op vakantie met je hond

Ameland is een hondvriendelijk eiland, jullie kunnen dus gezellig met zijn allen vakantie komen vieren! 

Op de veerboot mag de hond mee, er zijn hondenkarren te huur bij de fietsverhuurbedrijven zodat jullie samen mooie tochten kunnen maken en bovendien: er zijn voldoende overnachtingsmogelijkheden waar honden zijn toegestaan. Op Vakantiepark Klein Vaarwater zijn op delen van het park honden toegestaan. 

Eilandavonturen met je vierpotige vriend

Samen met de hond Ameland verkennen kan op allerlei manieren! Is jouw hond gewend om aan de fiets te lopen? Huur dan een fiets met speciale hondenkar, te huren bij één van de fietsverhuurbedrijven. Zo kun je samen tochten maken langs de stranden, restaurants, musea en natuur. Bij veel van de cafés & restaurants zijn honden welkom en kun je genieten van een lekkere maaltijd. Of ga samen op wandeltocht. Er zijn meerdere losloopgebieden, maar aangelijnd ligt het hele eiland binnen wandelbereik!

 

  Hondenhike naar de Vuurtoren

  Honden en hun baasjes genieten van een avontuurlijke hike naar de Vuurtoren op Ameland, met prachtige uitzichten en de wind in je haren.

  Hondvriendelijke Caféroutes

  Ontdek de charmante cafés van Ameland met je trouwe viervoeter aan je zijde. Geniet van heerlijke koffie en een ontspannen sfeer!

  Fietsen met je hond

  Fietsen met je hond is een geweldige manier om samen actief te zijn! Zorg voor een veilige bevestiging en geniet van de frisse lucht.

Populaire vragen over honden op Ameland

🐾 Mag de hond mee op de veerboot naar Ameland?

De veerdienst tussen het vaste land en Ameland wordt uitgevoerd door Wagenborg Passagiersdiensten. Gelukkig mogen honden ook meevaren! Bij het reserveren van je tickets kun je ook een ticket voor de hond kopen. Meer informatie over het reizen van en naar Ameland per boot.

🐾 Zijn er losloopgebieden op Ameland?

Op het strand mogen honden onder appèl loslopen, behalve bij het Groene strand bij Ballum, en bij de strandovergangen met de badstranden. Er zijn op Ameland daarnaast drie losloopgebieden waar de hond lekker kan ravotten: 

 • Bij vakantiepark Koudenburg in Hollum
 • Bij camping Roosdunen in Ballum
 • Bij het Kwekerijbos in Nes

Op de rest van het eiland, dus in de bossen, duinen, langs het wad en in begrazingsgebieden zijn honden altijd aangelijnd. Dit om de natuur niet te verstoren.

🐾 Waar kan ik overnachten samen met mijn hond?

Vakantiepark Klein Vaarwater biedt meerdere opties om te overnachten samen met de hond. Zo zijn er bungalows te huur maar ook kun je verblijven in je eigen tent, caravan of camper op een huisdiervriendelijke kampeerplek.