Inloggen
Kom genieten op Ameland!
Menu
Reserveren
Omgeving overzicht

Kunstmaand Ameland

Kunstmaand bij Klein Vaarwater

De volgende kunstenaars exposeren tijdens de kunstmaand in ons centrumgebouw:

Kunstenaares Hannah Kockx werkt als beeldend kunstenaar in uiteenlopende disciplines: tekenen, etsen, collage, kunstenaarsboeken, schilderen. Natuur, muziek en literatuur zijn inspiraties. "Ameland is voor mij en een bevriende groep kunstenaars een jaarlijks terugkerend ankerpunt, om te werken en (natuur)impressies uit te wisselen. En het eiland was de inspiratiebron van veel van mijn kunstenaarsboeken, ze zijn als het ware visuele dagboeken".

Andrea Cziesso volgde haar opleiding voor Kostuum-Design aan de HAW in Hamburg en begon toen ook met schilderen. In 1992 begon zij bij Drukkerijen te werken, waar zij van begin af de ontwikkeling van de computertechniek voor drukprocessen volgen kon. Met Photoshop 1.0 maakte zij haar eerste digitale afbeeldingen. Haar inspiratie doet zij op in sprookjes, bij het theater, door gekke verhalen en bij de Oude Meesters.

Voor haar werk op Ameland, heeft Carola Mokveld zich beperkt tot Encaustiek. Encaustiek komt van het Griekse woord enkaio dat ‘inbranden’ betekent. Het is een van de alleroudste verfsoorten en was al in de Oudheid bekend bij de Egyptenaren en de Grieken.

Carola Mokveld heeft aan deze aloude schildermethode nieuwe aspecten toegevoegd. Ze laat zich inspireren door het eiland, de strand- en zeegezichten, maar ook is haar werk soms abstract. In deze Kunstmaand zal zij ruim twee keer een week werken als artist- in-residence, op het eiland. Hierdoor kunt u de kunstenaar mét de gebruikte techniek aan het werk zien.

Graag verwijzen wij u voor meer info door naar de website www.kunstmaandameland.com

Openingstijden
Openingstijden
Vacature horeca
Vacature horeca
Flessenpost
Flessenpost
Op de hoogte blijven?
Strandhotel
Strandhotel
Buren aan Zee
Lastminute
Lastminute
aanbiedingen